Publicerad: 12 december 2016

Tre snabba om Guldlänken

Nu är det hög tid att nominera till Guldlänken. Att uppmärksamma mod i offentlig sektor har visat på att människor hittar helt nya vägar för att möta olika behov. Dessa lösningar får spridning och inspirerar andra.

Guldlänken startade 1999 på initiativ av dåvarande IT-kommissionen och branschorganisationen Promise. Idag, sjutton år senare, premierar tävlingen särskilt mod i offentlig sektor. Anders Larsson som är projektledare för Guldlänken svarar på tre snabba.

Anders Larsson, projektledare för Guldlänken

Anders Larsson, projektledare Guldlänken

Varför är det viktigt att lyfta goda exempel som hjälper till att utveckla offentlig verksamhet i Sverige?

- Goda exempel är viktiga som inspiration till andra när det gäller att utveckla offentlig verksamhet, och Guldlänken är ett bra sätt att lyfta fram just det. Genom åren har tävlingen utvecklats för att fokusera det som för tillfället är viktigast i denna verksamhetsutveckling.

Vad hoppas du kunna uppnå med årets upplaga av Guldlänken?

- Det ska bli väldigt spännande att se vilka nomineringar som kommer in och jag hoppas verkligen att deltagarna på Offentliga Rummet i slutet av maj kommer att få möta riktigt spännande och inspirerande finalister.

Vad är det som utmärker tävlingen?

- Det speciella med Guldlänken, jämfört med andra priser, är att bakom priset står just samtliga nivåer av det offentliga Sverige, staten, regionerna och kommunerna.

Läs vidare

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:


User information

Tack för att du hjälper oss!