Varför ska du besöka Offentliga Rummet?

Jörgen Sandström från årets värdstad, Västerås, berättar varför du ska besöka Offentliga Rummet.

Jörgen Sandström

Presentera dig själv och din roll på Offentliga Rummet

Jag heter Jörgen Sandström och jobbar i Västerås stad, som ansvarig för verksamhetsutveckling och digitalisering på Stadsledningskontoret. Det känns otroligt kul att Offentliga Rummet valt att förlägga sig till Västerås. I Västerås jobbar vi med en massa spännande saker som andra kommer finna intressanta och roliga. Min roll är att tillsammans med andra att vara värd och tillgängliga för er, att göra de här till det bästa Offentliga Rummet någonsin.

Berätta om årets konferens

– Offentliga Rummet i år kommer kanske skilja sig från tidigare år för att vi kommer ge oss på att vara de mest konkreta Offentliga Rummet någonsin. Vi ska verkligen gå in på hur man faktiskt borde och kan göra när man gör sina förändringar, när man transformeras från hur man arbetade igår till hur man borde göra imorgon. Västerås är en stad där industrin har varit väldigt viktigt och där vi har många stora framgångsrika företag. De har gjort att Västerås ligger i framkant, framförallt inom elektricitet och elektrifieringsområden men även på andra sektorer. De vill vi naturligtvis ha som utgångspunkt för att visa vart befinner sig dem här branscherna och hur kommer de påverka oss som jobbar inom den offentliga verksamheten.

På vilket sätt kommer de märkas att vi är i Västerås Stad?

– Det är framförallt med den nära kopplingen mot näringslivet, industrin och den moderna svenska industrins utveckling. De handlar om elektrifiering, digitalisering, automation, robotar och annat spännande inom det området. Där finns de oerhört mycket spännande att se och göra i Västerås. Vi gör de även väldigt bra!

Om man redan varit på konferensen Offentliga rummet, varför ska man välja att komma i år igen?

– Dels ska man komma för att det är viktigt att ha omvärldsbevakning när man jobbar med förändringsarbete. Man måste ha en kontinuitet! Och dels är det trevligt att möta kollegor och andra, att dela erfarenheter med, hitta ”the best practice” som gäller idag. Sen är Västerås en fantastisk stad särskilt mitt i våren, då konferensen äger rum andra veckan i juni.

Slutligen så vill jag önska er hjärtligt välkomna och anmäl er nu och i tid. Så hoppas vi att ni alla får plats på årets konferens i Västerås.

Sveriges Kommuner och Landsting

Sveriges Kommuner och Landsting

SKL är en arbetsgivar- och intresseorganisation för landets alla kommuner och regioner.

Medarrangörer

Logotyp Västerås stad
Logotype Vinnova
Logotyp Inera
Logotype SKL Kommentus

Samarbetspartners

Logotyp DIGG
Logotype eSam
Logotype Regeringskansliet Finansdepartementet
Logotyp Dagens samhälle