Utställare 2019

På Offentliga Rummet i Västerås kommer du träffa följande utställare.

Hack for Sweden

Hack for Sweden

Hack for Sweden är ett regeringsuppdrag som ska bidra till att öka medvetenheten och användningen utav öppna data. Vårt fokus och mål är att stimulera och bredda användningen av öppna data till förmån för samhället. Vi organiserar Sveriges största årliga hackaton som drivs av våra myndigheter

Knowit Insight

Knowit

Knowit Insight är med sina drygt 300 medarbetare en av de starkare digitala managementkonsulterna i Norden. Vår vision är att skapa ett hållbart och mänskligt samhälle genom digitalisering och innovation. Vi gör det genom att kombinera strategisk förmåga med passion för teknik och kreativa lösningar som skapar digitala möjligheter och långsiktigt värde för våra kunder.

Millwater

Millwater

Millwater erbjuder konsultation inom verksamhets-, organisations-, och ledarutveckling och är specialister på etablering och utveckling av kommunal medborgarservice. Millwaters mission är att bidra till att förädla skattemedel - att stötta offentlig verksamhet i att utveckla värdeskapande medborgarmöten för en långsiktigt hållbar offentlig service - i världsklass.

SecureAppbox

SecureAppbox

SecureAppbox är ett hel svenskt bolag grundat 2011. Vi erbjuder privata företag och offentliga verksamheter lösningar som skyddar kommunikationen av känsliga och skyddsvärda data, samt rådgivning inom datasäkerhet och anpassning till de nya informations säkerhetskraven som GDPR och NIS medför.

Telia

Telia

Telia hjälper miljontals människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt genom att tillhandahålla nätanslutning och telekommunikationstjänster. Vi erbjuder våra tjänster i Norden och Baltikum, på tillväxtmarknader i Eurasien - inklusive Ryssland och Turkiet - samt i Spanien.

Useit Consulting Sweden AB

Useit är konsultföretaget som hjälper dig att skapa digitala upplevelser som fungerar för alla användare. Oavsett förutsättningar. Vi ser tillgänglighet som en naturlig del av UX och sätter alltid användaren i fokus.

Dania Software A/S

Dania Software är experter på lösningar till Microsoft Office. De har 250 000 aktiva användare. Deras flaggskeppsprodukt: dynamictemplate är en marknadsledande standardlösning för effektiv mallhantering.

Därutöver erbjuder de bland annat lösningen accessibilityfixer, som säkerställer webbtillgänglighet direkt från dokumetskapandet.

Kom förbi montern så berättar de mer.

Safespring

Safespring erbjuder programmerbar infrastruktur som tjänst baserad på öppen källkod och öppna standarder. Tillsammans med vår partner Scaleout levererar vi en komplett stack för maskininlärning. Lösningen ger en plattform där du kan utveckla och köra dina AI applikationer med data och resurser inom Sveriges gränser.

Dustin Group AB

We make IT work!

IT är något som bara måste fungera. Det är där Dustin kommer in i bilden. Vi erbjuder produkter, tjänster & lösningar inom IT som gör att du och ditt företag kan fokusera på det som är viktigt.

Vi kan stoltsera med marknadens bredaste utbud av IT-produkter, alltid uppdaterat med det senaste. Med över 250 000 produkter har vi allt du behöver och allt du inte visste att du behöver.

De senaste åren har vi utökat vår specialistkompetens inom tjänster och lösningar för att bli en ännu bättre strategisk IT-partner. Genom förvärv av en rad bolag i Norden och Nederländerna som är specialiserade kan vi erbjuda helhetslösningar för såväl hårdvara som kundunika tjänster.

Välkommen till Dustin. We make IT work.

Dewire by Knightec

Vi är konsulter inom IT, teknik och ledarskap med en mission att skapa en bättre framtid genom utveckling av människor och teknik. Vårt arbete är att skapa innovationer som förenklar och förbättrar människors vardag genom kvalitets-, säkerhets- och hållbarhetsfrågor.

Freja eID

Freja eID är Sveriges nya e-legitimation! Med Freja eID har alla kommuner, regioner och myndigheter samt privatpersoner tillgång till en säker och intuitiv mobil e-legitimation som uppfyller samtliga säkerhetskriterier, tekniska ramverk och regulatoriska krav för identitetshantering.

Freja eID Plus är den enda mobila e-legitimationen som är godkänd av DIGG för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation. Inte nog med det så är Freja eID godkänd av samma myndighet som e-tjänstelegitimation och kan användas för tjänsteutövare inom alla nivåer i kommunen. Kom förbi vår monter så berättar vi mer om den viktigaste pusselbiten i er digitalisering - identiteten!

Visma Consulting

Visma Consulting är en ledande digitaliseringspartner inom offentlig sektor. Vi har allt från de minsta kommunerna till de största städerna och myndigheterna som kunder, och förstår komplexiteten hos offentliga aktörer bättre än någon annan. Med stolthet, mer än 50 års erfarenhet av teknisk spetskompetens och stor verksamhetsförståelse skapar vi förutsättningar för ett bättre samhälle, varje dag.

Ochno AB

Skapar för en bättre upplevelse.

Ochno löser den digitala transformationen för anslutna arbetsplatser. Vår vision kabelsanerar arbetsplatser och tar bort komplexiteten i dagens teknik. Genom att bygga på avancerad teknik skapar vi en ny, men bekant upplevelse, som inte liknar någon annan. Arbetsplatser startar omedelbart så snart du sätter en kabel i din dator eller telefon, belysningen anpassas dynamiskt hela dagen och data i realtid målar upp bilder som du aldrig sett tidigare.

Genom att utnyttja kapaciteten hos USB-C-protokollet skapar vi en infrastruktur som inte bara driver dina enheter med allt de behöver, utan också skapar stora miljöfördelar och ger kontroll med otrolig precision, en mångsidig plattform som ökar säkerheten.

Netgain AB

Netgain hjälper företag att på kort tid digitalisera sin verksamhet. Med våra gedigna kunskaper inom digital automation effektiviserar vi manuella rutiner, beställningar och processer för snabbt resultat och ökad lönsamhet.

Med metoden Service Automation Framework designar vi effektivt tjänster för optimal automation där RPA ofta är en naturlig del.

Softronic

Softronic erbjuder ett brett utbud av IT- och managementtjänster med ett helhetsansvar för kundens behov. Vi kallar det IT-partnerskap. Vi har som specialitet att ta långsiktigt ansvar i allt från fastprisprojekt till mångåriga outsourcingåtaganden. De flesta av våra kunder har varit kvar i tiotals år och de ger mycket bra betyg i kundnöjdhetsundersökningar.

Träffa oss i monter 35 och prata om hur du kan använda chattbots för att förbättra din kundservice eller bistå dina kunder med service dygnet runt. Vi erbjuder bland annat chatbotten Kommun-Kim.

Tieto

Vi på Tieto anser att det är vår uppgift att hjälpa till att forma ett smartare samhälle, till exempel genom att utveckla lösningar som gör det lättare att hantera och dela information. Med mer än 30 års erfarenhet av att arbeta med den offentliga sektorn hjälper Tieto lokala och statliga organisationer att bygga innovativa digitala lösningar och leverera bättre tjänster.

På Offentliga Rummet är vårt fokus Public 360°, en modern komplett plattform for ärende-, arkiv- och dokumenthantering med nytt gränssnitt och nya möjligheter för verksamheten. Public 360° bidrar till en effektivare administration enligt gällande regelverk och bättre medborgartjänster.

Kom förbi så berättar vi gärna mer!

Nordic Institute for Interoperability Solutions

Nordic Institute for Interoperability Solutions (NIIS) är en sammanslutning som grundades gemensamt av Estland och Finland. I september 2018 blev även Island en partner i NIIS. Dess uppdrag är att säkerställa utveckling och strategisk hantering av X-Road och andra gränsöverskridande komponenter inom infrastruktur för e-förvaltning.

X-Road är en lösning för datautbyte baserad på öppen källkod. Den möjliggör ett säkert utbyte av information mellan myndigheter och företag via Internet.

Metasolutions

Digital innovation börjar med data. Metasolutions utvecklar EntryScape för att möjligöra just detta. Vi hjälper offentliga aktörer att enkelt publicera öppna data och att få en långsiktigt säker informationsförvaltning på plats.

EVRY

Vi vill genom förståelse för människors behov och kunskap om ny teknik vara en del av offentlig sektors digitaliseringsresa. Vår filosofi är att skapa värde för människor och samhälle genom att erbjuda effektiva IT-stöd och moderna tjänster så att vi tillsammans kan skapa en bättre framtid.

Junglemap

Junglemap bidrar med sitt koncept NanoLearning till en mänsklig transformation i vårt digitala samhälle. Junglemap är ledande i Norden på utbildningsprocesser inom Digital säkerhet och Integritetsskydd som bidrar till att hålla medvetenheten uppe hos medarbetarna året runt.

Digidelnätverket

Genom samverkan och delad kunskap arbetar Digidelnätverket för att öka den digitala delaktigheten och tillgängligheten till digitala tjänster i Sverige. I år öppnar 15 nya DigidelCenter i kommuner runtom i landet.

Välkommen till digital första hjälpen i monter 42. Hos oss får du massor av tips på olika insatser för allas inkludering i det digitala samhället!

Alfa Kommun & Landsting

Alfa Kommun & Landsting har i över 20 år utvecklat och marknadsfört IT-lösningar åt kommuner, regioner, statliga verk och privata vårdgivare. På Offentliga rummet visar vi hur kommunal läkemedelshantering kan säkerställas med Alfa e-Läkemedel.

Arbetsförmedlingen

Vi gör Sverige rikare genom att få människor och företag att växa. Vårt jobb är att föra samman dem som söker medarbetare med dem som söker jobb. Genom attraktiva digitala tjänster och service på distans stöttar vi privatkunder i deras arbetssökande och förenklar för arbetsgivare som vill rekrytera, ställa om eller ge någon som står lite längre från arbetsmarknaden en chans.

Agima Management AB

Agima erbjuder managementtjänster för utveckling av verksamheter inom samhällsbyggnad.
Vi är managementkonsulter med spetskompetens inom utvalda branscher såsom, digital transformation, projektledning, förändringsledning och beställarstöd. Vi arbetar också med interims uppdrag och är experter på geografisk IT. Vi har lång erfarenhet av offentlig verksamhet och hjälper er gärna med era medborgardialog och kontaktcenter.

Vi är alltid rådgivare och har inga kopplingar till leverantörer eller system. Vi utvecklar heller inte lösningar som marknadsförs och säljs på marknaden. Vi är oberoende. På riktigt. Detta är Agima Managements unikitet.

Kom förbi oss i montern så berättar vi mer!

DIGG

Sverige vill bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Därför finns DIGG – myndigheten för digital förvaltning. Ett nav för digitalisering av det offentliga. Vi stöttar och driver på utvecklingen. Till nytta för alla.

 

Digitalist Sweden AB

Entergate

eSam

ETU AB

imCode

Metasolutions AB

MobilityGuard

Nordic Peak AB

RISE Research Institutes of Sweden

Safespring

SKL

Upphandlingsmyndigheten

Vinnova

Västerås Stad

Sveriges Kommuner och Landsting

Sveriges Kommuner och Landsting

SKL är en arbetsgivar- och intresseorganisation för landets alla kommuner och regioner.

Medarrangörer

Logotyp Västerås stad
Logotype Vinnova
Logotyp Inera
Logotype SKL Kommentus

Samarbetspartners

Logotyp DIGG
Logotype eSam
Logotype Regeringskansliet Finansdepartementet
Logotyp Dagens samhälle