Publicerad: 8 mars 2018

A4. Trendspaning - eller när du inte behöver en snabbare häst

Vilka är framtidens behov och utmaningar? Hur kan vi bäst utveckla vår service och våra tjänster så att de inte är passé redan när de lanseras? En trend börjar ofta med en tanke, en idé eller ett beteende som accepteras av fler och fler människor. Genom systematisk omvärldsbevakning och trendspaning skapar vi bra planeringsunderlag där vi kan fatta beslut utifrån människors behov, nu och i framtiden.

Christina Ceder arbetar som omvärldsanalytiker på förvaltningen för konsument- och medborgarservice. Christina kommer närmast från Kantar Sifo där hon arbetade med marknadsanalys för ett flertal olika kunder inom industri- och tjänstesektorn. I nuvarande roll arbetar Christina med att etablera, utveckla och driva trendspaning, omvärldsbevaknings- och medborgaranalys.

Under seminariet berättar vi kort om några av de trender som vi har identifierat, om hur gamification och gigonomics påverkar ungas framtida behov. Eller om de kravställande femtiotalisterna som lever livet hela livet, hur ser deras framtida behov ut? Vi berättar om metoden och hur vi kontinuerligt jobbar med den.

Medverkande: Christina Ceder, Göteborgs Stad, Konsument- och Medborgarservice

Lokal: Kommer senare

Tid: 24 maj 14.55-15:40

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:


User information

Tack för att du hjälper oss!