Offentliga Rummet logotyp
Publicerad: 19 april 2017

G. Utmana hinder och se möjligheter!

Vad skulle du vilja göra som du inte kan eller får?
Hur har andra gjort för att hantera juridiska utmaningar?
Hur har andra gjort för att hantera utmaningar inom upphandling?
Hur har andra gjort för att hantera andra vanliga utmaningar inom digitaliseringen? Måste vi göra det vi gör eller kan vi låta bli?
Varför blir goda idéer liggande utan att implementeras?
Vilka är minorna vi ofta går på? Hur arbetar vi med minröjning?

Onsdag 31 maj 11.00 - 11.45

 • G1. Upphandling som en möjliggörare

  Hur stödjer vi verksamhetsutveckling och förändring i samband med upphandling? Hur driver vi den digitala utvecklingen framåt med stöd av upphandling? Peter Håkansson från Karolinska Universitetssjukhuset berättar om deras lärdomar. Daniel Antonsson från SKL berättar mer hur projektet Bokning- och bidrag använder sig av konkurrenspräglad dialog som möjliggörare för gemensam upphandling med än 200 kommuner i samverkan.

  Medverkande: Peter Håkansson och Lars Carlsson, Karolinska Universitetssjukhuset, Daniel Antonsson, SKL och Jenny Engström, Upphandlingsmyndigheten.

Onsdag 31 maj 11.55 - 11.40

 • G2. Behovsdriven utveckling och innovationsvänlig upphandling

  Platsens attraktivitet är en allt viktigare faktor för att attrahera nya invånare och kompetenser. Genom att använda behovsdriven utveckling och innovationsvänlig upphandling bidrar vi till tillväxt samt affärsmöjligheter samtidigt som vi utifrån behoven och marknaden bland mycket annat utvecklar en digital vägledning som medger ökad inflyttning av människor och som arbetsgivare kan använda i sin rekrytering av kompetens från annan ort.

  Medverkande: Jari Koponen, Sundsvalls kommun och Niklas Rahm, Colegica

Onsdag 31 maj 14.00 -14.45

 • G3. Regeringens digitaliseringspolitik – ledarskap, strategi och råd

  Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Förutsättningar måste finnas för att människor, företag och organisationer ska vilja och kunna ta del av digitaliseringen och de fördelar den för med sig. Alf Karlsson, Statssekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson berättar om regeringens digitaliseringspolitik och dess betydelse för hållbar tillväxt, sysselsättning och ett socialt sammanhållet samhälle.

  Medverkande: Alf Karlsson, Statssekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson

Onsdag 31 maj 14.55 -15.40

 • G4. H@ck for Health - tillsammans skapar vi förändring!

  Vad händer när man sätter ihop it-studenter, kognitionsvetare, patienter, medarbetare och andra för att klura på nya lösningar? Med utgångspunkt från problem/utvecklingsmöjligheter som vården identifierat jobbade studenter, patienter och medarbetare tillsammans för att hitta lösningar - flipp eller flopp? Vi vet - kom och lyssna på erfarenheterna från Sahlgrenska Universitetssjukhuset som i mars gjorde just detta.

  Medverkande: Anette Falkenroth, medicinsk informationsdirektör Sahlgrenska UniversitetssjukhusetKarin Bergström, Informations- och kommunikationskoordinator (Programansvarig H@ck for Health), Mikael Bredow, Verksamhetsstöd (Teknikansvarig H@ck for Health)

Torsdag 1 juni 09.45 -10.30

 • G5. Dags att anpassa e-tjänsterna. Flera e-legitimationer är redan på väg in!

  Nu lanseras det första avtalet som öppnar marknaden för andra e-legitimationer än bankernas och Telias. Avtalet gör det möjligt för fler att logga in i våra digitala tjänster. E-legitimationer som är kvalitetsmärkta enligt Svensk e-legitimation ingår och en är på gång. Nu måste e-tjänsterna anpassas. Hör hur andra har gjort. Följ E-legitimationsnämndens tekniska ramverk och bli redo för eIDAS – utländska e-legitimationer, på samma gång!

  Medverkande: Eva Sartorius, strateg E-legitimationsnämnden med flera

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:


User information

Tack för att du hjälper oss!